Pikavippi on äkilliseen rahantarpeeseen soveltuva nopea laina

Pikavippi on 100 – 3000 euron suuruinen laina, jonka käyttötarkoituksen saa jokainen hakija itse päättää.

Usein pikavippi haetaan, kun omaan palkkapäivään on vielä aikaa ja rahalle olisi tarvetta heti.

Pikavipin korko ja kulut pysyvät kohtuullisella tasolla, kun lainan takaisinmaksun hoitaa nopeasti alta pois pian palkkapäivän jälkeen.

Lainasumma:
  • Suodatus:
  • Suosittelemme
  • Monta lainatarjousta
  • Alin ikäraja
  • Paras arvosana
18 vuotta%1 - 20 vuottachecked €checkedyearschecked €https://www.kinkkutemppu.fi/lainaan/varmalaina.phpchecked
18 vuotta%1 - 20 vuottachecked €checkedyearschecked €https://www.kinkkutemppu.fi/lainaan/vertaalainaa.phpchecked
20 vuotta%1 - 15 vuottachecked €yearschecked €https://www.kinkkutemppu.fi/lainaan/lainankilpailuttaja.phpchecked
20 vuotta%1 - 5 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
20 vuotta%2 - 10 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
20 vuotta%2 - 7 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
20 vuotta%2 - 10 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
26 vuotta%1 - 12 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
20 vuotta%1 - 20 vuottachecked €checkedyearschecked €https://online.adservicemedia.dk/cgi-bin/click.pl?bid=1441265&media_id=87093checked
20 vuotta%1 - 15 vuottachecked €yearschecked €https://rahoitu.fi/application?pubid=5906checked
20 vuotta%3 - 5 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
20 vuotta%3 - 4 kkchecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
21 vuotta%3 - 54 kkchecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/checked
24 vuotta%1 - 15 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
24 vuotta%2 - 15 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
20 vuotta%1 - 8 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
20 vuotta%1 - 5 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
20 vuotta%2 - 6 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
23 vuotta%3 - 15 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
23 vuotta%1 - 5 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
23 vuotta%1 - 15 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/checked
23 vuotta%1 - 12 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
24 vuotta%3 - 15 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/checked
23 vuotta%1 - 15 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
22 vuotta%1 - 10 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
24 vuotta%1 - 15 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/
23 vuotta%1 - 15 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/checked
20 vuotta%1 - 15 vuottachecked €yearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/checked
18 vuotta%1 - 10 vuottachecked €checkedyearshttps://www.kinkkutemppu.fi/pyyda-lainatarjous/checked
Näytä lisää tuloksia

Lainavertailumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista. Välityspalkkion suuruus vaikuttaa listan järjestykseen.


Mikä on pikavippi?

Pikavipillä tarkoitetaan akuuttiin rahantarpeeseen tulevaa pienimuotoista lainaa. Pikavippi on laina, joka maksetaan hakijan tilille nopeasti, tyypillisesti jopa muutamassa minuutissa. Lainaa vaten hakija ei tarvitse takaajia tai vakuuksia. Hakemuksen täyttäminen onnistuu verkossa maksuttomalla lainahakemuksella ja hakemus menee heti lainapalvelun käsiteltäväksi. Pikavippiä haetaan keskimäärin 100 – 2000 euroa kertalainana. Joka tarkoittaa, että myönnetty laina maksetaan hakijan tilille kerralla myönteisen lainapäätöksen jälkeen. Koska kyseessä on pieni laina, maksetaan se takaisin parissa kuukaudessa, mutta lainan takaisinmaksuaikaan vaikuttaa haettu lainasumma sekä lainantarjoajan lainaehdot.

Pikavippiä haetaan monenlaiseen rahoitustarpeeseen. Usein syynä pikalainaan on pesukoneen tai auton hajoaminen. Kun kyseiset kodin päivittäin käytössä olevat koneet menee rikki, tarvitsee niihin rahat heti. Pesukoneen hajoaminen suuremmassa perheessä on melkein katastrofin paikka ja ilman autoa töihin menot ja harrastuksiin lähdöt vaikeutuvat. Pikavipin voi myös hakea moneen muuhun nopeaan lainatarpeeseen, kuten hammaslääkärikuluihin, eläinlääkärikuluihin, vaatehankintoihin tai vaikka laskujen maksuun. Lue myös: Varmalaina.fi – Pikavippi

Pikavippi toimii monessa arjen haastavassa tilanteessa, kun rahat on loppu ja omaan palkkapäivään on vielä aikaa. Lainaa ei kuitenkaan koskaan tule ottaa enempää kuin sitä tarvitsee ja hakijan tulee aina pitää huoli, että hän pystyy maksamaan otetun lainan sovitusti takaisin. Pikavippi on hyvä apu äkillisiin tilanteisiin, mutta pienellä lainalla ei ole koskaan tarkoitus paikata toista lainaa. Jos sinulla on useampi laina maksettavana, suosittelemme lainojen yhdistämistä.

Lainavertailuun >

Uudet pikavipit ovat nykyään pankkien kulutusluottoja tai joustoluottoja

Suomessa astui voimaan syyskuulla 2019 laki, joka muutti vakuudettomien lainojen korkokattoa. Lainan nimellinen vuosikorko saa lakiuudistuksen myötä olla korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut maksimissaan 150 euroa vuodessa. Tämä poisti lainamarkkinoilta pikavippifirman, joiden toiminta olisi perustunut korkeakorkoisten pikalainojen myöntämiseen. Korkokattolaki muutti markkinoita siten, ettei perinteistä pikavippiä enää ole tarjolla, vaan jatkossa pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät pienemmän kulutusluoton tai joustoluoton asiakkaan käyttöön.

Suomen lainsäädäntö ja finanssivalvonta takaa, että Suomessa pikavippi on kuluttajalle turvallinen vaihtoehto. Hallituksen linjauksen mukaan tähän turvallisuuteen puututtiin heinäkuulla 2020, kun koronapandemia oli maailmanlaajuinen. Tuolloin hallitus määräsi joustoluottoihin, kulutusluottoihin ja pikalainoihin väliaikaisen korkokaton, joka tulee olla 10 % vuoden 2020 loppuun saakka. Tällä väliaikaisratkaisulla haluttiin estää suomalaisten ylivelkaantuminen pandemian aikana. Merkkejä oli siitä, että koronan tuoma kotitalouden epävakaus lisää vakuudettomien lainojen ottoa.

 

Pikavippi haetaan kuin mikä tahansa laina

Pikavippi haetaan maksuttomalla lainahakemuksella. Hakemuksessa tulee ilmoittaa omat yhteystiedot, varat ja nykyiset mahdolliset velat. Lainan voi hakea ilman henkilötakausta tai muita vakuuksia. Monesti lainantarjoajat myöntävät lainan hakijalle, sillä perusteella, että hänellä on puhtaat luottotiedot, säännölliset palkka- tai eläketulot.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen lainanhakija saa tutustua pankin tai rahoitusyhtiön lähettämään tarjoukseen ja päättää hyväksyykö lainan. Jos lainatarjous ei ole mieleinen lainanhakijalla on aina täysi oikeus olla hyväksymästä tarjousta, mutta jos laina on sellainen minkä hakija tarvitsee, tarjous kannattaa hyväksyä heti. Kun lainatarjouksen hyväksyy pankin aukioloaikana, voidaan laina maksaa lainansaajan tilille heti.

 

Alla usein kysytyt kysymykset pikavipistä

 

Kenelle pikavippi voidaan myöntää?

Pikavippi voidaan myöntää vähintään 18 vuotta täyttäneelle Suomen kansalaiselle tai henkilölle, joka on asunut Suomessa vähintään kolmen vuoden ajan. Hakijalla tulee olla puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot. Hyvä, jos hakijalla olisi myös käytössään omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, jolla lainasopimuksen voisi allekirjoittaa sähköisesti – tämä nopeuttaa aina lainan hyväksymistä ja lainan maksamista tilille.

 

Kuinka paljon pikavippiä voi hakea?

Pikavippiä voi hakea 100 eurosta ylöspäin. Jokainen lainanhakija saa itse määrittää haettavan lainasumman sekä sille maksuajan. Pikavippi voi olla pieni kulutusluotto tai joustoluotto.

Jos valittu laina on kulutusluotto tarkoittaa se, että laina maksetaan hakijan tilille kertaluontoisesti. Joustoluotto on jatkuva laina, jossa asiakkaalle määritetään luottoraja, jonka puitteissa hän voi nostaa lainaa tililleen. Joustoluotto on asiakkaan jatkuvassa käytössä mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kun henkilö maksaa käyttämäänsä luottoa takaisin, vapautuu lainaa uudelleen käyttöön ilman uuden lainahakemuksen täyttämistä.

Pikavippi on oikea lainatuote nopeaan lainan tarpeeseen

Pikavippi on nopea laina, joka voidaan myönteisen lainapäätöksen jälkeen maksaa lainansaajan tilille jopa noin 10 minuutissa.

Pikavippi otetaan yleensä, kun lainaa tarvitaan heti muutama sata euroa.

Nykyisen vakuudettomien lainojen korkokattouudistuksen myötä lainamarkkinoilta ovat poistuneet ns. kalliit lainat, joissa todellinen vuosikorko oli 50 prosentin luokkaa.

Näitä ei enää ole, koska lainan nimellinen vuosikorko saa olla enää korkeintaan 20 % ja lainan muut kulut yhteensä 150 euroa. Lakiuudistuksen myötä lainamarkkinat selkiytyivät, eikä räikeitä ylilyöntejä vakuudettomien lainojen hinnoittelussa voi enää olla.

Pikavippi on täysin sallittava ja ymmärrettävä lainatyyppi, kun rahoitusta tarvitaan johonkin akuuttiin tilanteeseen.

Pikavipin tilalle hyvä lainatyyppi voi olla joustoluotto, jossa hakijalle määritellään tietty luottoraja. Lainan kulut ja korko määräytyy nostojen mukaan ja maksettuaan luottoa takaisin, vapautuu lainansaajalle joustoluottoa uudelleen käyttöön ilman uuden lainahakemuksen täyttämistä.

 

Lähteet:

Finanssivalvonta valvoo, että luottolaitokset noudattavat ajantasaista lainsäädäntöä

Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis