Lainalaskuri on hyvä työkalu, kun haluat hahmottaa lainan kulut ja koron

Lainalaskurin avulla lasket miten lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin sekä lainan kuukausierään.

Lainalaskurin avulla hakijan on helpompi hakea lainaa, niin, ettei lainan kustannukset pääse yllättämään missään vaiheessa. Laskurin arvioi on kuitenkin aina suuntaa antava, joten saadakseen tarkan laskelman lainan lainanhoitokustannuksista ja lainaehdoista, tulee hakijan hakea lainaa maksuttomalla lainalaskurilla.

Löydät lisää lainalaskureita myös maksuttomasta Lainalaskuri.fi – palvelusta.

Laske lainan kuukausierät ja lainan kokonaiskustannukset
10 00010 000 000
160
050
 
 
 

Näin käytät lainalaskuria:

Lainalaskuri laskee reaaliaikaisesti lainan kokonaiskulut sekä todellisen vuosikoron. Laskuri on jokaiselle asiakkaalle maksuton.

  • Syötä lainalaskuriin lainasumma sekä maksuaika
  • Aseta lainalle nimelliskorko, arvio perustamismaksusta sekä hoitokulut

Näet heti oikealta puolelta miten lainasumma, laina-aika ja muut kulut vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin, kuukausierään, todelliseen vuosikorkoon, maksuerien määrään ja koron osuuteen.

Jos haluat näillä tiedoilla pyytää alustavan lainatarjouksen, sinun tarvitsee vain lisätä hakemukseen yhteystietosi.

Tarvittaessa voit muuttaa lainalaskuriin syötettyjä lainaehtoja, niin että esimerkiksi kuukausierä on sopiva omaan maksukykyysi nähden.

 

Kuka voi käyttää lainalaskuria?

Lainalaskuri sopii kenelle vain lainanhakijalle, joka haluaa ensin katsoa miten tarvittava lainasumma ja maksuaika vaikuttaa muun muassa lainan kuukausierään.

Lainalaskurin käyttöön liittyy saman ehdot kuin lainan hakemiseen.

  • Hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta
  • Hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä
  • Hakijalla tulee olla säännölliset tulot palkkatyöstä tai eläkkeestä
  • Hakijan tulee olla Suomen kansalainen.

 

Kuinka suureen lainaan lainalaskuri on tarkoitettu?

KinkkuTempun lainalaskurin avulla voit laskea lainan kulut ja koron maksimissaan 60 000 euron lainalle. Laina-aika voi olla korkeintaan 20 vuotta ja lainan kulut ja korko Suomen korkokattolain edellyttämällä tasolla.

Lainan tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % – 20 % välillä ja lainan vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 – 150 euroa. Lainalaskuriin tulee arvioida lainan kustannukset, mutta lopullisen päätöksen lainan kustannuksista tekee lainantarjoaja.

Lainan kustannuksiin vaikuttaa aina haettu lainasumma, maksuaika sekä hakijan maksukyky. Parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun arvioi lainan ensin lainalaskurilla ja hakee sitten lainaa eri lainantarjoajilta. Näin lainanhakija näkee heti henkilökohtaiset lainatarjoukset.

Kun ennen lainan ottamista lainanhakija saa vertailtavakseen useita lainatarjouksia, pystyy hän tarkemmin tarkastelemaan eri lainojen korkoja ja kuluja. Lainojen vertaileminen antaa tarkemman näkökulman lainan kokonaiskustannuksista suhteessa lainasummaan ja laina-aikaan.

Oman lainan suunnittelussa on hyvä olla itsellä hieman talousosaamista, jotta osaa paremmin tulkita lainan korkoa ja muita ehtoja. Yleensä tähän auttaa lainojen vertailu varsinkin lainan todellisen vuosikoron osalta sekä kyky arvioida oma maksuvalmius. Aiheesta tarkemmin: Euro ja talous – oman talouden hallinta.